12 januari 2014

Hell of a ride.

Vilken fruktansvärd söndag morgon, en resa jag aldrig tänker göra om!
Jag, Camilla och Jennie Stenerhag cyklade iväg strax före 07 på ett distanspass. Efter 1h passerade vi Franschhoek och vek sen av upp i bergen. Det var en väldigt lång och fin stigning att beta sig upp för. Camilla "bergsgeten" drog hur lätt som helst iväg och jag körde mitt eget tempo uppför, låg konstant över 170 i puls och snuddade bitvis på tröskeln. Det var exotisk att även kryssa förbi babianer.  Men därefter tog det roliga slut.

Tydligen så ger sig folk med banhojjar ut varje söndag morgon och racear i bergen. Det körde helt galet fort och låg ner i svängarna. De tog inte någon som helst hänsyn till vad som kunde finnas efter kurvorna! Jävligt obehagligt att som cyklist befinna sig på samma väg!

När vi passerat toppen och började köra utför hamnade vi i en olycka. 2 hojåkare hade vurpat i en kurva, den ena låg på andra sidan staketet i kanten och den andra hade flugit över ut för stupet. Båda verkade dock vara vid medvetande och några andra stannade för att hjälpa till. Vi erbjöd hjälp men det var redan tillräckligt många där. Senare körde vi förbi olycka nr 2! En kille iklädd endast läderjacka, jeans och sneakers hade vurpat. Jag erbjöd hjälp "militär sjukvårdare"... killen gav tummen upp och pratade, men fotleden såg inte bra ut. Hans kompisar var på plats så vi körde vidare. Trots olyckorna så fortsatte mc-åkarna att fortsätta tokköra! Folket som stannat vid olyckorna hade mage att köra vidare exakt lika dumt som tidigare! Frågan är oxå vilka som har körkort och vilka som körde nyktra efter lördagsfestande...

Därmed är det slut med att cykla söndag morgon i Sydafrika!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar