8 oktober 2014

Svenska Cupen Multisport

Jag har blivit nykär! Ni vet, när allt känns positivt och du bara vill ha mer, mer av Multisport - nya prylar och nya upplevelser! Att ge sig in i Multisport har gått så mycket bättre än vad jag någonsin kunde drömma om. Jag hör tydligen hemma här.

Lördagen den 4e oktober deltog vi i Team Försvarsmakten Multisport (TFM) i Multisporttävlingen RAID Uppsala, tillika sista deltävlingen i Svenska Cupen Multisport. Jag och Christian deltog i Mixklass bland ca 40 startande lag. Tävlingen var av sprintkaraktär. 

Jag och Christian känner varandra sedan tidigare då vi har läst officersutbildningen samtidigt i Halmstad år 2007-2009. Dock har vi aldrig tävlat tillsammans. Målet med tävlingen var att pröva på, ha roligt och ge järnet!

I PMet stod att läsa "vägvalspromblematik" vilket blev tydligt när vi fick kartorna i handen, det var många kontroller att stämpla!

Tävlingen inleddes med en prolog; löpning 1,5km. Vi hade själva förväntat oss att vår "hjärta-lungkapacitet" skulle innebära att vi tog ledningen, och mycket riktigt så fick vi en lucka på ca 20sek. Efter löpningen följde paddling i kanot 4km med två kontrolltagningar. När ca 40kanoter öser fram i en å (Fyrisån) och alla vill först fram till kontrollen, blir det ganska hetsigt!

Efter paddlingen växlade vi ut på MTBOL som 2.a lag. Hack i häl fanns 4lag inom 20sek. Efterföljande del av tävlingen med löp-orientering och ytterligare en längre MTBOL blev ett taktiskt krig där vi var 5lag i täten som hela tiden växeldrog.

Inför sista växlingen försökte vi trycka i oss en sista energigel och sportdryck. Växlingen gjorde vi riktigt snabbt, passerade två lag och gick upp i ledning ute på avslutande sprintorienteringen. Vi öste på allt vad vi orkade, tyvärr sprang vi förbi en kontroll och när vi vände tillbaka blev vi passerade av två lag. Vi fick lägga i ytterligare en växel och jagade så att mjölksyran sprutade! Tävlingen på över 3h avgjordes tillslut med en målspurt och vi blev slagna med några få ynka sekunder.

Vi hade roligt, vi gav allt och vi lyckades väl i samarbetet som ett team. En 2.a plats är vi nöjda med och än mer glada blev vi när TFM slutade 3.a i Svenska Cupen.


Foto: Erik Melin
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar