7 juli 2013

SM Veckan HalmstadSM Kortbana Cykel och SM Triathlon Sprint
I fredags körde jag SM Kortbana cykel 30km, 19 rundvarv centralt i Halmstad. Tyvärr vaknade jag upp med en torr och tjock hals och var förjäkla trött både i huvud och kropp. Försökte under bilresan ner till Halmstad få ordning på det med halstabletter och kaffe. Tänkte att det säkert var en del "nervös-sjuka" jag kände av eftersom kortbanelopp på cykel inte riktigt är min grej, är ju ingen specialist direkt på skarpa svängar och tempoväxlingar... Väl på starlinjen tyckte jag ändå det kändes okej och var riktigt laddad för att köra skiten ur mig. Jag "åkte med" halva loppet, sen var det kört, det blev en lucka i fältet framför mig som jag inte orkade ta igen. När jag gick in i "röd zon" för att trycka ikapp så skar sig halsen. Jag var så fruktansvärt seg i hela kroppen också så det blev till att bryta efter 17 varv.

Jag tror att det var allergisymtom som ställde till det under cykeltävlingen. Tog därför en allergitablett och somnade tidigt för att ladda om inför lördagens SM Triathlon Sprint.

Lördag morgon var jag frisk! Yes, vilken lättnad och vad kul det skulle bli att äntligen tävla i triathlon igen.

Pontonstart i Nissan, 750 meter simning i motström och medström. Gjorde en ganska dålig insats där. Var långt efter täten upp ur vattnet ut på cyklingen. Men oj vilka starka ben jag hade på cykeln, öste på så mycket jag bara kunde. Klättrade från 11.e (?) plats till 5.e plats. Försökte flera gånger bryta mig loss från det pärlband av damer som hängt sig fast på hjul när jag passerade, men några av dem lyckades hänga på ändå. Aja, den taktiken får jag ta och slipa på inför kommande tävlingar eftersom jag inte vill bjuda andra på en "gratisskjuts" och jag fick inget flyt i min cykling när andra var framme och drog. Jag hade tjänat på att gå för egen maskin hela vägen tror jag. Men pga mitt problematiska vänsterknä så var jag osäker på om det skulle hålla under löpningen och jag ville inte riskera att ha för syrasjuka ben där.

Gjorde en snabb växling ut från cyklingen till löpningen. Och vad förvånad jag blev, vart kom det här löparbenen ifrån som nu plötsligt trampade fram under mig? Jag har inte löptränat på 3 månader sen mars, senaste månaden har jag gjort försök till löpning vid 6 tillfällen, varav några har misslyckats helt. Men nu så travade jag fram skapligt och hade inga känningar i knäet överhuvudtaget - jippi!

Växeldrog med en tjej hela löpsträckan, Eriksson. 300m inför målgång så gick vi upp jämsides och drog igång en långspurt. Shit vad kul det var! Med armbågar som hela tiden snuddades, publik som skrek så lyckades jag klämma ur det sista och korsade mållinjen först av oss två. Härligt, härligt. 
Slutade på en 5.e plats totalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar