23 januari 2014

Vi har inte bara tränat!

Inför resan var Jens orolig för att vi bara skulle träna och inte göra något annat. Jag blir gärna insnöad på träning och med ett hårt träningsprogram så är det inte optimalt att "hitta på en massa annat", även om det är roliga saker.

Men det visade sig inte vara några som helst problem såhär i efterhand. Eftersom vi varit iväg i ca 1månad så kan jag inte träna hårt hela tiden. Vi (egenbedömning) har tränat lagom. T.o.m Jens har varit den som dragit iväg oss till att träna. Han har haft värsta utvecklingen i simningen härnere. Vi har simmat i princip varje dag och det har verkligen gjort skillnad, för båda.

Men nog om träning, vi har hittat på en massa andra roliga saker! Vi har bl.a. besökt Godahoppsudden, Chapman´s Peak, tittat på pingviner, ätit på fina restuaranger (Sydafrika har jättefint KÖTT!) och besökt en massa vingårdar. På helgerna har vi åkt till "farmers market". Där säljs det främst olika maträtter som vi har plockat på oss, likt en buffé och sen satt oss ner i gräset för att götta i oss:) En kväll sammankallade övriga svenskar som bor vid Stellenbosch till en gemensam middag, som vi avslutade med att gå på en jättebra konsert i Kåkstaden. Vi har träffat och lärt känna en massa trevliga människor.

Det går dock inte att bortse ifrån att Sydafrika är ett tvådelat land. Alla hus är inhägnade med staket och eltråd. Kriminalitet och fattigdom finns hela tiden kring hörnet. Det känns snedfördelat när det t.ex. i huvudsak bara är svarta som jobbar i kassan, som P-vakter eller vägarbetare... Kåkstäderna är ett myller och det är fullt med skräp. Läser du dagstidningen så är det ganska otrevliga nyheter. Trots det så har vi bara mött leenden. Troligtvis beror det väl främst på att vi rört oss i vissa kretsar, men det finns jättemycket vackert att se och uppleva härnere. Vi har verkligen fattat tycke för Sydafrika ser fram emot att resa ner hit snart igen!

1 kommentar: